/ iStock/Getty Images
Състав на Окръжния съд във Враца е постановил ефективна присъда от ефективна присъда от 15 години "лишаване от свобода" за Р.Р., който е подсъдим за нанесен побой над Г.В., жител на криводолското село Осен, с което е причинил неговата смърт, съобщиха от Съдебната палата.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 21 януари 2019 година, в дома на Г. В. в селото, е откраднал от стопанина 400 лева, като е употребил сила. Р.Р. нанесъл на възрастния мъж множество удари с ръце и крака по главата и така му е причинил тежка телесна повреда. От получените наранявания пострадалият е починал по-късно в болница, където е бил настанен за лечение, уточняват от съда.

При постановяването на присъдата съдът е взел предвид като смекчаващи вината на подсъдимия направените пълни самопризнания, чистото съдебно минало и влошеното здравословно състояние на подсъдимия, се посочва в съобщението. Присъдата предвижда изтърпяване на наказанието при първоначален строг режим.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен срок.
БТА