/ iStock/Getty Images
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Свиленград, е осъден мъж на 47 години, отхапал ухото на свой близък, съобщиха от обвинението.

Окръжният съд във Враца постанови 15 години затвор за мъж, причинил смъртта на съселянин

На 12 май 2019 г в Любимец, той е причинил средна  телесна  повреда на другиго, изразяваща  се в обезобразяване на лицето - рана от ухапване с човешки зъби на лявата  ушна мида с оформен дефект на ушната мида.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Свиленград, наложено му е наказание от 1 година „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок.

Подсъдимият живеел в Любимец и работел като пастир. На 12 май 2019 г., той отишъл в дома на сестра си в същия град, за да потърси мъжа, с когото тя живеела на семейни начала.

Оставиха в ареста съучастник в побой над мъж в Дупница

Когато влязъл, забелязал пострадалият, на 40 г., който готвел на двора. Без да му дава обяснения, подсъдимият започнал да му нанася удари в главата. Пострадалият паднал на земята. Двамата се сборичкали. В схватката помежду им, обвиняемият му захапал лявото ухо, при което  отхапал парче от него и то паднало на земята.

Пострадалият е бил откаран в болница за оказване на спешна медицинска помощ. Според изготвената съдебномедицинска експертиза, мъжът е причинил на пострадалия средна телесна повреда, изразяваща  се в обезобразяване на лицето.

Според свидетелски показания по делото, причината за инцидента е финансов спор между двамата заради 310 лева. Определението на Районен съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.