Задържаха 40 фена на Локомотив Пловдив за 24 часа в РПУ
Задържаха 40 фена на Локомотив Пловдив за 24 часа в РПУ / netinfo
40 фена на "Локомотив Пловдив" са задържани в РПУ - Сандански и Благоевград за 24 часа.

Мерките са предприети, заради сблъсък между агитките на „Локомотив Пловдив” и „ЦСКА” в курортния град, където армейците играха с "Вихрен". Към 19.15 часа на паркинга зад стадиона се появяват два автобуса с фенове на отбора на „Локомотив Пловдив”, който по същото време играе с отбора на „Пирин” Благоевград.

Пловдивските фенове започват да хвърлят камъни срещу автобуса на отбора на ЦСКА, като увреждат няколко стъкла. От хвърлените камъни са увредени и паркирани в близост автомобили, в това число и служебен автомобил на ОДП . Незабавно полицаи изолират развилнелите се фенове и им преграждат пътя към стадиона.

Напрежението се пренася и в сектора с привърженици на ЦСКА. Полицейски сили отцепват сектора с агитката на ЦСКА и така предотвратяват сблъсъка между двете групи фенове. При провеждането на заградителните мероприятия, озверелите привърженици на „Локомотив Пловдив” хвърлят камъни и по служителите на реда. При овладяване на инцидента са наранени леко 6 полицейски служители от РПУ-Санадански. Благодарение на адекватните и бързи действия на полицаите е предотвратен сблъсъкът между двете агитки.

По случая в РПУ е образувано досъдебно производство по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Районен съд Сандански ще се произнесе какви наказания да им бъдат наложени.