Водачът на листата на НДСВ в Пиринско Марина Дикова дари помощни столове за лека кола на тризнаци от Мосомище
Водачът на листата на НДСВ в Пиринско Марина Дикова дари помощни столове за лека кола на тризнаци от Мосомище / netinfo

Специализирани детски столове за лека кола дари водачът на листата на НДСВ за Първи многомандатен избирателен район и заместник-председател на партията Марина Дикова на многодетно семейство от гоцеделчевското село Мосомище, сдобило се с тризнаци, родени по метода "ин витро".

„Изключително съм развълнувана, защото освен юрист и народен предствител аз съм и майка, и жена и човек не може да не се трогне, когато вижда три чудесни деца в едно младо и щастливо семейство. Всички знаем, че смисълът на живота на всяко семейство са децата и ние от НДСВ в продължение на 4 години колкото и невероятно да бе за всички, успяхме да извоюваме една дълго отстоявана кауза - 12 месеца платено майчинство", заяви Марина Дикова.

"Усилията на НДСВ са се увенчали с успех, защото сем. Камбурови ще получат за своите деца подкрепа от държавата в размер на 3600 лв., което никак не е малко. С тези средства те ще покрият част от разходите за своите бебета", подчерта Дикова.

Тя допълни, че първата задача, която НДСВ си поставя за цел в следващия парламент, е обезщетението за майчинство да стане 100% от заплатата на майката.

Благодарение на програма фонд „Ин витро” семейство Камбурови от Мосомище се сдобиват не с близнаци а с тризнаци, които са първите в селото. Ана Мария, Божидар и Лазар се раждат точно на Великден ин витро в столична клиника, където са били под специално набрюдение и грижи, докато достигнат необходимото тегло. Щасливата майка сподели, че е родила трите бебета по естествен път.

По програма фонд „Ин витро” се очаква само през следващата година да се родят повече от 5000 бебета.