Тази събота ски зона Банско отваря врати за всички почитатели на белия спорт
Тази събота ски зона Банско отваря врати за всички почитатели на белия спорт / Снимка: dariknews.bg, архив

Тази събота ски център "Банско" отваря врати за всички почитатели на белите спортове. Ски зоната в Пирин планина ще заработи по-рано от предварително обявеното, тъй като метеорологичните условия са благоприятни и вече има перфектни условия за ски спускания.

До 20 декември дневната карта за възрастни за всички лифтове и писти ще е на цена от 30 лева. След това тя ще струва 58 лева, колкото бе и през миналия зимен сезон.

И тази година зимният сезон в Банско по традиция ще бъде открит на 17 декември. За официалната церемония ще пристигне олимпийският шампион в спускането от Солт Лейк Сити 2002 година Фриц Щробл от Австрия. Той ще е в компанията на петкратния носител на Световната купа и почетен гражданин на Банско Марк Жирардели, и на родната ски легенда Петър Попангелов.

След демонстративните ски спускания на звездите, шоуто ще продължи с обичаната от всички игра „Ловци на съкровища". Дълбоко под снега ще бъдат скрити много награди, като най-голямата сред тях отново е бижуто на четири колела - „Ауди А3".

Вече 400 оръдия работят денонощно, за да гарантират перфектна снежна покривка в ски центъра. Съоръженията покриват 95% от територията на ски центъра.

Вече е възстановен и ски пътят, който бе отнесен при голямото наводнение в планината на 9 ноември. Той бе затрупан с камъни, кал, дървета и наноси, но отсечката вече е ремонтирана и може спокойно да се ползва от скиорите.