РЗС: Изборите бяха връх на политическия разврат
РЗС: Изборите бяха връх на политическия разврат / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Лидерът на РЗС Яне Янев, който не можа да влезе в следващия парламент, като представител на Благоевградски избирателен район, обяви разочарованието си от проведения вот чрез сайта на партията си.

За него и респективно за РЗС, бюлетини на 12 май пуснаха 4.43 от имащите право в Благоевградско.

"Тези избори бяха връх на политическия разврат за целия преход. Ценностите и идеите бяха подменени с брокерски мрежи за купуване на гласове чрез още по-нагли схеми от предишни избори", се казва в официално обръщение към членове и симпатизанти.

В писмото се посочва, че победата на четирите партии е пирова, а хората на Яне Янев очакват в рамките на една година размирици, трусове, фалити и политическа нестабилност.

"Над 50 процента от българските граждани бойкотираха политическото статукво и показаха, че искат не смяна на лицата, а смяна на модела. Вярваме, че няма по-спасителна кауза за България от Нова Конституция. Затова ние ще останем верни на тази идея докрай, но ще преосмислим стратегията си за нейното постигане", се посочва в обръщението. В него се заявява категоричната решимост на РЗС да продължи борбата срещу "най-голямото зло на прехода – корупцията".

"Резултатите от тези избори са само поредното предизвикателство, пред което сме изправени. РЗС е носител на идеята за рестарт на сбърканата посттоталитарна система. Затова сме длъжни да продължим битката до приемане на Нова Конституция за Трета българска република", се сочи в обръщението на РЗС.