/ Читател
Село Рибново се събуди в снежен капан. 35-сантиметровата снежна покривка буквално откъсна гърменското село от света, още повече, че нито една улица не е почистена.

Предупреждават за интензивни валежи от дъжд и сняг

25-километровата отсечка от Огняново до Рибново е непроходима, заяви кметът Феим Иса. По думите му, фирмата, отговорна за снегопочисването, не успява да е справи и нито един участък не е обработен.

Според него, машините, с които разполага пътноподдържащото дружество, освен че са недостатъчни, не са и технически изправни. На практика тази сутрин нито един снегорин не е минал в Рибново и селото е оставено на произвола на съдбата.

Заради непочистените улици 20 жени, работещи в шивашко предприятие в Гоце Делчев, не успяха да стигнат до работните си места. Много ученици, които учат в града, пропуснаха занятия.

Възстановиха движението на камиони през Предела

Кметът Феим Иса призна, че не е успял да се свърже с общинския кмет Минка Капитанова. Разговарял е със заместник-кмета на Гърмен, който е обещал да ангажира техника от съседната община Хаджидимово, която да разчисти непроходимите улици в Рибново.

"Надявам се до следобед пътищата да бъдат почистени и опесъчени, защото пък в противен случай водоноските на ВиК не могат да стигнат до селото", каза кметът на Рибново.

Освен снежната блокада, местните жители от няколко дни са и на воден режим заради замръзнал водопровод.