Той почина след жесток побой
Нови разкрития за смъртта на Самуил Кацарски, който беше пребит жестоко в Петрич и почина седмица по-късно в болница. Разследването на побоя е поето от Териториално отделение-Петрич при Районна прокуратура-Благоевград. 

В сутрешните часове на 23 май в търговски обект в града възникнал конфликт между две компании. Самуил Кацарски станал свидетел на случващото се и се опитал да предотврати ескалацията на напрежението.

Словесната агресия прераснала във физическа, при което мъжът бил ударен. Нападателите напуснали обекта, но не след дълго се върнали.

На пострадалия били нанесени удари по главата и тялото, дори когато паднал на пешеходната пътека на улицата.

Пострадалият мъж изпаднал в кома, а присъстващите на мястото му оказали незабавна помощ.Той бил транспортиран до лечебно заведение в града, а впоследствие в столицата. Въпреки предприетото лечение, няколко дни по-късно мъжът починал. Назначено е извършването на аутопсия.  

Веднага след получаване на сигнала за инцидента е бил извършен оглед на местопроизшествието. Разпитани са свидетели, извършени са разпознавания, изискани са видеозаписи, назначени са видеотехническа и лицевоидентификационна експертизи, съобщават от прокуратурата.

Извършителите на деянието са двама мъже на 24 и на 27 години. Те са обвинени за причиняване на средна телесна повреда.

По искане на прокуратурата те са оставени за постоянно в ареста. Решението е обжалвано от защитата на обвиняемите. 
Апелативна прокуратура София