Пратиха санданчанин в килия, обиждал полицаи
Пратиха санданчанин в килия, обиждал полицаи / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Състав на Районен съд - Сандански, председателствуван от магистрата Николинка Бузова, прати в полицейския арест за 15 денонощия Сотир Леонидов Насковски.

Той бе признат за виновен по Указа за борба с дребното хулиганство за отправяне на обидни реплики към органите на реда в Сандански. На 10 януари  в центъра на града, в близост до сградата на Районното управление на МВР Сотир Насковски извършил непристойна проява, изразяваща се в оскърбително отношение и държане към органите на полицията, съобщиха от съда.

Насковски  крещял по адрес и на  граждани "Къде сте мръсници, копелета гадни, от вас нищо не става", а при намесата на полицейски служители, Насковски започнал да отправя обидни изрази към тях.

Сотир Насковски е многократно осъждан - за хулигански прояви. Осъждан е за закана с убийство, за причиняване на средна телесна повреда, за трафик на хора и за управление на МПС след употреба на алкохол.

Решението на съдия Бузова е окончателно. Сотир Насковски веднага е отведен в санданската полиция, където ще изтърпи 15-те денонощия лишаване от свобода.