Пищни фонтани посрещат гостите на „Пирин фолк” в Сандански
Пищни фонтани посрещат гостите на „Пирин фолк” в Сандански / netinfo
Сандански посреща гостите си с пищни фонтани, монтирани на входа на града. Новата придобивка стана факт в навечерието на международния фестивал за авторска македонска песен “Пирин фолк 2008”, който официално ще бъде открит днес от 20.30 ч. в Летния театър.

Средствата, изразходвани за облагородяване на парка пред монумента “Спартак,” са в размер на 117 хиляди лева, заложени в капиталовите разходи на община Сандански, уточни зам.-кметът по строителството Васил Бабалев.

До късно вчера специалисти извършваха довършителните работи, с които вечер фонтаните, разположени на няколко тераси, ще бъдат осветявани с различни цветове. Ръководството на общината има амбиция визията на Сандански и общината като цяло да стане уникална и привлекателна за жителите и гостите, които целогодишно пребивават в региона заради изключителните климатични условия и прекрасната хотелска и ресторантьорска база.

“Санданчани заслужават да живеят в чист, красив и съвременен град и ние като ръководство на общината ще направим всичко възможно това да стане реалност, каза по-рано при представяне на програмата си през вторият си мандат кметът Андон Тотев”.

С този обект и с реализиращите се проекти, свързани с реконструкция на пътната инфраструктура, както и със създаване благоприятни за общината контакти в лицето на инвеститори и побратимени градове от чужбина, заявените амбиции стават реалност.