/ iStock/Getty Images
Жителите на петричкото село Камена сами ремонтират улиците си. Вместо с асфалт обаче, те пълнят дупките с бетон, който купуват сами.

Асфалтът тук е положен през далечната 1950 година. Оттогава до днес ремонт наулици никой от днешните жители на село Каменане помни. Дупките след всеки зимен сезон стават все повече и повече.

Нито община Петрич, нито държавата обаче осигуряват средства, за да се поправи лунният пейзаж в малкото подгорско село. Затова хората от Камена решават сами да решат проблема с пътната настилка в селото.

Жители на петричко село ремонтират улиците си: Направихме го, за да не газим в калта

"С цимент, с баластра, просто жители на село Камена ми се отзовават, с тях изкопаваме дупките и ги закърпваме, за да не са големи локви, каквито ги виждате в момента. Сами си помагаме на селото", казва кметът Осман Демиров, предаде БНТ.

Ремонт на пътищата в селото не е правен повече от 50 години.

"Няма никакви средства, никой не обръща внимание и тук на така работим. Ако има нещо, цимент, друго, кметът хваща хората и се запълват дупките. И от кметството, ако е останало нещо, взимаме го и запълваме дупки", разказва Наско Дамянов жител на село Камена.

Пари за ремонт на улиците от общината в Петрич не са планирани. От там обачеса поискали помощ от държавата. А докато парибъдат намерени, хората в Камена ще продължаватда закърпват по-големите улични дупки в селотосами.