/ iStock/Getty Images
Жители на столичния квартал "Лагера" сами изграждат и ремонтират пространството около блока си, което е и единственият път, по който хората могат да стигнат до домовете си.
Години наред общината им обещава ремонт, който и до сега не е осъществен, а положението пред блок 38, който има 5 входа, е бедствено, предаде БНТ.

"Аз и моето семейство живеем тук от около 20 години. Положението винаги е било такова, даже и по-драматично. Преди десетина години със съседите от 5 входа събрахме лични средства и донякъде успяхме да облагородим пространството, за да бъде проходимо. Въпреки това продължаваме да нямаме улица в истинския смисъл на думата", казва Светослав.

Жители на петричко село ремонтират улиците си: Направихме го, за да не газим в калта

Подавани са жалби и сигнали, както до община "Красно село", така и до Столична община, но те са без резултат, защото отговорът на институциите е, че съседната улица свършва до някъде и проблемният участък се води междублоково пространство.

Улицата, на която трябва да се намира блок 38, е изградена неправилно, посочи заместник-кмета на район "Красно село" Николай Веселинов. В устройствения план е предвидено доизграждане, но за целта трябва да бъдат премахнати гаражни клетки и бетонова основа, направени от строителите на блока.