Осъдиха санданчанин и благоевградчанин, убили Куцкова
Осъдиха санданчанин и благоевградчанин, убили Куцкова / БГНЕС

12 години и половина затвор получиха двамата подсъдими за убийството на пенсионерката Надежда Куцкова. Делото беше гледано по съкратената процедура и приключи в рамките на едно заседание.

Двамата обвиняеми за престъплението Станислав Маламов от Сандански и Велик Корчев от Благоевград признават, че са планирали, организирали и извършили убийството на 85-годишната свекърва на съдия Нели Куцкова. Жената издъхва на пода в хола си в столичния кв. „Овча купел” три часа преди настъпването на 2014 г.

След като чу решението на съда адвокатът на единия от обвиняемите Кирил Маджаров заяви, че престъплението е извършено от „абсолютни кретени” и трагичното е, че е разкрито „абсолютно случайно”.

Пенсионерката Надежда Куцкова бе удушена в дома си в столичния квартал „Овча купел” на 31 декември м.г. На 6 февруари тази година наблюдаващият прокурор Илиян Ангелов съобщи, че двама са задържани за престъплението.

Ден след това Софийски градски съд остави за постоянно в ареста Станислав Маламов и Велик Корчев. Съдът прие доказателствата и даде ход на делото, а обвинението поиска най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.