Над пет милиона разиграли нелегални букмейкъри в Гоце Делчев и София
Над пет милиона разиграли нелегални букмейкъри в Гоце Делчев и София / Снимка: пресцентър МВР

В три града в страната, сред които и в Гоце Делчев все още се провежда акцията на Върховната касационна прокуратура, в хода на която са задържани лица, организирали нелегални залози, потвърди МВР.

Организираната престъпна група е набирала огромни суми за залагания от български граждани, занимавала  се е с рекет и събиране на дългове от нередовни платци, а средствата са инвестирали в друга престъпна дейност. Членовете й отнемали насилствено движимо и недвижимо  имущество от длъжници.

Организаторите на незаконните залагания, освен натрупаните печалби от незаконната дейност, са получавали  проценти и от чуждестранните букмейкърски къщи по програми за партньорство, като средствата не са декларирани. След няколкомесечна работа, антимафиотите установили над 30 лица  от София,  Гоце Делчев и Ловеч, съпричастни към престъпната дейност, сред които има и лица близки до футболни клубове.

 

Иззети  са 326 110 лева, 15 800 евро, 20 100 долара, 20 компютърни конфигурации, 5 флаш памет, 37 мобилни телефона, лек автомобил  “Мерцедес”, както и много  нотариални актове, банкови и фирмени договори, записи на заповед,  пластини за магнитни карти и четец, злато  и бижута, тефтери с коефициенти за залагания.

Както Дарик информира по-рано, в Гоце Делчев уличените са четирима. Двама от тях все още не са задържани, тъй като още снощи е изтекла информация за планираната мащабна акция на антимафиотите.

По неофициална информация, е изчезнал бизнесменът Крум Стойков. Тази сутрин  не е бил открит в дома му в Гоце Делчев. Той е син на бившия директор на завода за ципове Иван Стойков.

Към обяд в полицията в Гоце Делчев е бил привикан Атанас Бунов - Буната, но до този момент не се съобщава каква е неговата съпричастност към организаторите на черното тото.

Сред уличените лица от Гоце Делчев е търговецът Камбов, познат с прякора Камбата, научи Дарик. На домашен адрес е издирван и бизнесменът Борислав Мавродиев. От полицията отказват да съобщят повече информация.