Колоездачи от Добринище канят на велопътешествие
Колоездачи от Добринище канят на велопътешествие / Снимка: Велоклуб Добринище
Колоездачите от Велоклуб „Добринище” ще открият сезона с атрактивно състезание в Пирин планина. На 20 май участниците в кроса ще се насладят на местностите около туристическа база „Мочарата”, както и на горските пътища в 26-километровото пътешествие. Надпреварата ще започне с конференция в 09:00 часа в град Добринище, след което ще бъде даден старт на спортната проява.  Трасето продължава към туристическата база „Мочарата”, изкачвайки асфалтов път с дължина 10 километра в посока хижа „Гоце Делчев”, след което пътят минава по горска пътека с дължина 4 километра към „Мочарата”.

Спускането започва по пътеки, които са от другата страна на старта. Спускането е с дължина 12 километра. Участниците ще финишират отново в град Добринище.   

Наградният фонд е в размер на 800 лв., парите са осигурени от община Банско. Велокросът ще е в две категории – за мъже и за жени. 

Организаторите напомнят, че планинската застраховка е задължителна. На място не може да бъде направена. Участниците трябва да носят велосипедна каска и ръкавици, препоръчва се и носенето на протектори за крака и ръце.