Освободиха от ареста кмета на Сандански. В понеделник Атанас Стоянов беше задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа по подозрение за търговия с гласове. Сумата от 2240 лева и 56 списъка с имена, дати, номера на секции и конкретни суми бяха открити при оглед на автомобила му. Според Стоянов пликът е подхвърлен.

„Това не отговаря на истината. В изборите в историята всеки избор е свързан с напрежение и политическо противоборство. Вероятно това е причината да бъда въвлечен в тази сага”, заяви той.

Кметът излезе тази сутрин пред общината в Сандански, за да направи изявление, а негови служители бурно го аплодираха, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Пари, списъци с имена и номера на секции са открити в колата на кмета на Сандански

„Онази вечер бях спрян за проверка. Оказах пълно съдействие на проверката. Тази проверка продължава все още. Тя е меко казано странна и целенасочена, защото вследствие на нея имената в така нар. списъци, органите на полицията са извикали 120 души, които са били в тези списъци и нито един не е потвърдил съмнението, че аз съм въздействал с цел материална облага за гласуване на лице или партия. Част от лицата въобще не са гласували, други са в чужбина, трети са починали хора”, заяви Стоянов.

Задържаха кмета на Сандански за купуване на гласове

"Това е съшито с бели конци, опит за дискредитация на мен като кмет и на ВМРО. Занапред аз имам най-голям интерес проверката да завърши и да се изясни обективната истина. Настоявам да се намери и лицето, което наистина е направило така че тази чужда вещ, с която няма общо и не съм докосвал", подчерта още той.

"Бъдещите експертизи ще потвърдят думите ми, защото аз не съм докосвал тези средства. Вероятно някъде колата е била отключена. Вероятно този, който е сложил тези средства в нея, е имал технически средства да я отключи", допълни Стоянов и посочи, че ще си търси правата в съда и това лице ще бъде осъдено, ако се намери.

"Това е нормалната политическа реакция, която очаквахме", коментира Стоянов оставката на ИК на ВМРО. 
БГНЕС