Димитър Бръчков поздрави столетници в община Петрич
Димитър Бръчков поздрави столетници в община Петрич / Снимка: Община Петрич
Кметът Димитър Бръчков поздрави столетници в община Петрич.

Мария Крушомикова от град Петрич има три деца, от които две дъщери, седем внуци и десет правнуци. В добро здравословно състояние тя посреща 100-годишния си юбилей.

По този повод кметът Димитър Бръчков и заместник-кметът Илияна Попова посетиха баба Мария, за да я поздравят лично на достолепния юбилей. От името на Общината столетницата получи ръчно изработена оригинална картичка и албум, торта, бутилка червено вино и сума в размер на 300 лева, каквато е установената традиция.

Баба Мария е известна в Петрич с това, че като младо момиче е помагала в къщата на Преподобна Стойна. До сега столетницата добре си спомня и разказва истории свързани с този период от живота. Кметът пожела на Мария Крушомикова да бъде жива и здрава и да поддържа духа си бодър.                                                                                                                                 

Също кметът Димитър Бръчков поздрави за 101 –ия рожден ден Стана Мишкова от село Коларово. Преди една година тя отбеляза своя юбилей и също беше уважена от кметския екип на община Петрич. Към днешна дата столетниците в община Петрич са  пет, всички жени            по данни на отдел ГРАО. От тях две живеят в град Петрич, две са от село Беласица и една от село Първомай.