Изрисуваха електрически табла в Благоевград
Изрисуваха електрически табла в Благоевград / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Електрическите табла в центъра на Благоевград са с нов облик. Вместо останки от плакати и други агитационни материали, има цветни рисунки с различни изображения.

Те са по проект "Цветни улици", реализиран от трима студенти в Югозападния университет "Неофит Рилски".

Изрисуваха електрически табла в Благоевград
netinfo

Инициативата е на електроснабдителното дружество ЧЕЗ, поясни днес Виктор Станчев - директор на "Експлоатация и поддръжка" в компанията.

"Проектът започна през 2011 година, най-напред в София. Благоевград е втори, към този момент са изрисувани 21 табла, които вече са превърнати в истински произведения на изкуството", изтъкна студентът Кирил Стоилов.

"В рамките на кампанията в Благоевград са оцветени с картинки на различна тематика таблата по централната улица „Джеймс Баучер“. Те са своеобразна галерия на открито. Убедени сме, че техният талант и творчество ще облагородят градската среда, ще й придадат по-артистичен и уютен вид и ще направят Благоевград един по-добър град за живеене. Акцентира се върху подобряване вида на съоръженията, като част от процеса по подобряване на средата на живот в големите градове. Изрисуването на таблата носи и друг важен мотив – необходимостта от отговорно отношение към тези съоръжения, не само от страна на енергийната компания, която така или иначе отговаря за тях, но и от страна на гражданите", подчерта Виктор Станчев.