Грифинс и Тим 100 мериха сили в първа среща от Югозападната аматьорска лига в Благоевград
Грифинс и Тим 100 мериха сили в първа среща от Югозападната аматьорска лига в Благоевград / netinfo

При голям зрителски интерес бе дадено началото на Югозападната Аматьорска Баскетболна Лига "Старт". Първи премериха сили отборите - "Грифинс" от Американски университет в България и Тим 100, съставен от бивши състезатели на БК "Пирин" и БК "Старт".

Още от самото начало срещата бе оспорвана, като на полувремето "Грифинс" водеше само с четири точки разклика (30:26). В третата и четвъртата част обаче отборът на Тим 100 успя да изравни резултата и дори поведе с две точки 36 сек. преди края на срещата. В крайна сметка Грифинс успя да изравни резултата и редовното време приключи при резултат 49:49.

В петминутното продължение отборът на Тим 100 не успя да отбележи нито един кош и така по-младият състав на Грифинс спечели двубоя с 54:49. Най-резултатни за отбора на победителите бяха Георги Чакъров с 23 т. и Николай Николов с 10 т. За отбора на Тим 100 най-много точки - 19, вкара Огнян Манолев.

От 19:15 часа днес ще се играе втората среща от Югозападната Аматьорска Баскетболна Лига "Старт" между отборите на Евробаскет и Старт.

В първото издание на лигата ще участват общо пет отбора - ЮЗУ "Неофит Рилски", Американски Университет в България, Тим 100, Евробаскет и СТАРТ.