Цветанов дари по 5 000 лева на почернените семейства
Цветанов дари по 5 000 лева на почернените семейства / снимка: ГЕРБ

Трябва да се положат максимални усилия, за да се гарантира сигурността на работещите в мина „Ораново“. Рудникът трябва да бъде приведен към съответните стандарти, за да няма такива тежки инциденти. Това заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с близки на загиналите миньори, съобщиха от пресцентъра на партията.

,,Ако може да бъде пусната отново да работи мината, дейността на миньорите трябва да се извършва само при спазване на всички стандарти за гарантиране на сигурността на работещите, защото голяма част от миньорите са трето поколение, заети в тази дейност- това е основният им поминък. Временното спиране на концесията на мина „Ораново“ е правилно, защото ако не бе направено, работниците трябваше да подновят действията си веднага, и то в същите условия“, посочи Цветан Цветанов.

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ дари на всяко едно от семействата по 5000 лева от партийната субсидия. Искаме да бъдем солидарни към трагедията семействата на загиналите и макар и сумата да е минимална, тя ще бъде навременна за тяхното подпомагане, коментира Цветанов.

На срещата присъстваха и депутатите от ГЕРБ Даниела Савеклиева - областен координатор на партията в Благоевград, Любен Татарски и Митко Захов.