Борисов: АМ Струма няма да я има, докато ГЕРБ не се върне на власт
Борисов: АМ Струма няма да я има, докато ГЕРБ не се върне на власт / netinfo
Борисов: АМ "Струма" няма да я има, докато ГЕРБ не се върне на власт
71374
Борисов: АМ "Струма" няма да я има, докато ГЕРБ не се върне на власт
  • Борисов: АМ "Струма" няма да я има, докато ГЕРБ не се върне на власт

Автомагистрала "Струма" няма да я има, докато ГЕРБ не се върне на власт, заяви в Благоевград лидерът на партията Бойко Борисов. По думите му в момента в района на Петрич и Сандански не се извършват никакви строителни дейности, свързани с пътя. "Законотворците спряха отчуждаването на земи. Сега фирмите не работят, защото няма отчуждителни процедури", коментира Борисов.

По време на визитата си в Благоевград Борисов засегна и темата свързана с Електроразпределителните дружества. Той заяви, че проблемът започва още с подписването на договорите за приватизация. "Държавата остава в ЕРП-тата с такива проценти, с каквито тя има само задължения и нито едно право. С такива договори те ще ни осъдят. Аз считам, че в енергетиката изминалите 20 години са пагубни", заяви бившият премиер. Той определи поведението на правителството относно цените на тока като популистко."С двата опита да намалят цените не ел. енергията, фалират Националната енергийна компания", заяви лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов с обещанията за намаляване на цените, правителството цели да си откупи време до изборите. "Аз съм убеден, че октомври, ноември, те панически ще бягат от зимата", допълни той.

Експремиерът определи политиката на правителството като опасна, посочвайки и увеличението на детските добавки и тези за пенсионерите. "Това че парите са взети от децата и ще се връщат с лихвите, обаче управляващите няма да го кажат", допълни Борисов.

В звуковия файл: Б. Борисов за АМ "Струма"