Благоевградската публика извика четири пъти на „бис” Мариус Куркински
Благоевградската публика извика четири пъти на „бис” Мариус Куркински / пресцентър

Съботният ден отново зарадва почитателите на театралните постановки с големи заглавия  в третото издание на фестивала „Тара-ра-бумбия“ .Началото на вечерта даде Драматичен театър „Н.Вапцаров“ Благоевград.

От 18:00 часа на Камерна сцена, актьорите  Албена Чобанова, Лъчезар Кацарски и Димитър Захариев представиха  британската  пиеса „Бягство от Москва“ на Уилям Никълсън. Два часа по-късно на Голяма сцена излезе Мариус Куркински, за да пресъздаде моноспектакъла „Юбилей“  по А. П. Чехов.

Най-новият спектакъл на театралния режисьор и актьор разказва за застаряващ актьор, който си припомня монолозите от Шекспир, за да си обясни живота си. След представлението благоевградската публика извика четири пъти Куркински на „Бис”, който типично в негов стил благодари на публиката безмълвно. Театралната вечер завърши особено нестандартно с едно необикновено представление на Голяма сцена от 22:00 часа.

Професионална група за импровизационен театър „Шизи про“ представи спектакъла „Кажи си думата“, който се роди на сцената, пред самата публика и с нейно участие.

Публиката изпълняваше командите на актьорите на сцената, а по зададен от нея сценарий на сцената се роди „Неразказваната история за Крал Трети и спящата красавица”. Тази вечер „Тара-ра-бумбия“ ще изненада благоевградската публика с текстове на Камен Донев и музика на Графа.