АУБ с нов председател на Настоятелството
АУБ с нов председател на Настоятелството / netinfo
Мариан Келър е новият председател на Настоятелството на Американския университет в България.

Тя беше избрана на срещата на Настоятелството, провела сe в Благоевград. „Това, което първоначално ме привлече в университета бяха настоятелите – една изключителна група от забележителни хора, отдадени на работата си за АУБ – но това, което задържа интереса ми през последните 10 години и ми даде желание и страст да работя за институцията, бяха студентите.

Радвам се, че АУБ предоставя възможност на нова генерация от млади хора, от една толкова важна част от политическата карта на света, да се образоват в традициите на американското образование „liberal arts”, Казва Келър. Мариан Келър участва в управлението на университета от 10 години - като член на Настоятелството и член на Университетския съвет.

Тя е член на управителните съвети на редица търговски и неправителствени организации. Мариан Келър е адвокат, бивш изпълнителен вицепрезидент и главен юридически съветник в “SLM” Холдинг Корпорация – водеща компания в Щатите в сферата на студентското кредитиране.

Настоятелството избра и нов член - Крис фон Кристиерсън, дарител и приятел на университета. Г-н фон Кристиеръсн е член на Съвета на четвъртата по големина компания за добив на злато в света Gold Fields Limited. Той е роден в Южна Африка. Освен това на срещата Настоятелството на АУБ одобри бюджета за 2008-2009 фискална година.