/ МВР
Над 46 кг хероин и 13 кг амфетамини са иззети при специализирана операция, проведена на териториите на Хасково и Благоевград, под ръководството на прокуратурата. 

Спеакцията е осъществена на територията на Хасково след оперативна информация, подадена от криминалисти на ОДМВР-Благоевград - след няколко месечно разследване, те стигнали до данни за наличието на наркотика в Хасково.

Осъдиха условно мъж от Петричко за притежание на дрога за 36 259 лв.

В хода на предприетите под ръководството на прокуратурата действия е проверена  гаражна клетка в жилищния квартал „Орфей“. На място са установени двама мъже-  на 4 6г. и 47 г., както и  пакети с кафяво прахообразно вещество с тегло 46,520 кг.

В рамките на разследването е установено, че високорисковата дрога е била пренесена от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“ с карго камион на фирма, укрита в 10 топа плат.

Стойността му по цени на съдебната система е за над 5,5 млн.лева. По думите на ст. Комисар Цанков,  двамата задържани са създали условия за придобиване и пренасяне на хероина до България и до последващото му разпространение.

Мъжете са с криминално минало, разпитани са и са им повдигнати обвинения. С постановление на Окръжна прокуратура им е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа по образуваното досъдебно производство. За това престъпление законът предвижда от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 до 300 хиляди лева.

В рамките на операцията са извършени и процесуално- следствени действия в петричкото село Тополница, където са задържани 5-ма мъже с 13 кг амфетамин и 46 грама хероин, заяви директорът на ОД МВР в Благоевград старши комисар Николай Хаджиев.

Работата по документиране на престъпната дейност продължава. Разследването работи и по посока събиране на доказателства за евентуална съпричастност и на други лица към извършеното престъпление.