/ ThinkStock/Getty Images
Административният съд в Благоевград е потвърдил решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Разлог, с което е обявен резултатът от произведените на 27 октомври избори за общински съветници в Разлог, съобщиха от съда.

Съдът потвърди състава на Общинския съвет в Благоевград

Делото е образувано по жалба на кандидат-съветник от политическа партия. Повече от половината от избраните общински съветници, лично и с адвокати, са се явили в съдебната зала като заинтересовани страни, допълват от правораздавателния орган.

Съдът е приел жалбата за неоснователна, тъй като е станало видно от протоколите на секционните избирателни комисии, че изборите са преминали в спокойна и нормална обстановка.

Административният съд разпореди съдебно-техническа експертиза на бюлетини от изборите в Копривлен

Съдът не е допуснал проверка и преброяване на действителните бюлетини от трите изборни секции в село Баня. Там са отчетени общо 450 недействителни бюлетини, но според съда жалбоподателят не е представил доказателства за неправилно отчитане на действителността на подадените бюлетини за общински съветници.

Административният съд е приключил по същество и делото за оспорения избор на Общинския съвет в Банско. В зала е извършен оглед, проверка и преброяване на бюлетините за общински съветници от една секция в Добринище.

Нови шест жалби постъпиха в съда срещу изборните резултати в Благоевград

Посочва се, че съдът ще се произнесе в срок по основателността на жалбата, подписана от петима кандидати за общински съветници в Банско.