/ ThinkStock/Getty Images
Административният съд в Благоевград разпореди съдебно-техническа експертиза на бюлетини от избора за кмет на кметство Копривлен, община Хаджидимово, съобщиха от пресцентъра на съда, предава БТА.

В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило

От там посочват, че е даден ход на делото, образувано по жалба на Ангел Зайков, кандидат за кмет на кметството, срещу решението на Общинската избирателна комисия в Хаджидимово, с което е обявен за избран на първи тур за кмет на кметството Лъчезар Банев. От административния съд съобщават, че жалбоподателят оспорва действителността на отчетените от секционните комисии бюлетини.

След изслушване на страните по делото, съдът е открил производство по оспорване истинността на протоколите на СИК 11 и СИК 12 в село Копривлен, както и на протокола на ОИК-Хаджидимово по решението за избор на кмет на кметство Копривлен.

Административният съд в Добрич образува дело за избора на общински съветници в Генерал Тошево

Съдът е допуснал оглед, проверка и преброяване на недействителните бюлетини, подадени в секция 011, в която СИК протоколът е подписан с особено мнение от всичките членове на комисията, съобщават още от правораздавателния орган.

В съдебна зала е отворен чувалът с изборни книжа от СИК 11 и са прегледани 150 бюлетини, отчетени от комисията като "неличащи". Съдът е разпоредил изготвяне на съдебно-техническа експертиза на тези бюлетини, допълват от там.

Следващото заседание по делото е насрочено за 18 ноември, от 14:00 часа.
БТА