/ iStock/Getty Images
Административният съд в Добрич образува дело по жалба от днес, с която се оспорва изборът на общински съветници в Генерал Тошево, съобщават от институцията, предава БТА.

Адвокат Мая Димитрова е новият председател на Общинския съвет на Добрич

Местната коалиция ПП "Никола Петков" (Земеделски народен съюз) иска изборът на общинските съветници да бъде обявен за недействителен заради грешки в отчитането на действителни бюлетини за недействителни в протоколи на секционни избирателни комисии (СИК).

Според коалицията тези нарушения са довели до неправилно определяне на общинската избирателна квота и неправилно разпределяне на мандатите, посочват от съда. В жалбата се твърди още, че в протоколите на СИК са допуснати изключително много поправки.

6 партии влизат в ОбС-Добрич, вижте разпределението

Коалицията посочва, че е получила три вместо полагащите й се четири мандата и настоява Общинската избирателна комисия да постанови ново решение за определяне на общинската избирателна квота и за разпределение на мандатите.

Общинския съвет в Генерал Тошево, според резултатите, обявени от ОИК, влизат десет представители на "БСП за България", по трима от ГЕРБ/СДС/ и ПП "Никола Петков" /Земеделски народен съюз", и един от "Воля".
БТА