/ iStock/Getty Images
Административният съд в Благоевград е извършил оглед на изборните книжа от вота за общински съветници и повторно преброяване на недействителните бюлетини в пет секции в община Петрич, съобщиха от съда.

Административният съд в Благоевград е потвърдил състава на Общинския съвет в Разлог

По делото седем свидетели са дали показания за начина на отчитане на валидността на бюлетините. Повторно са преброени в съдебна зала и действителните бюлетини с отбелязаните преференции за няколко партии.

За следващото съдебно заседание по делото, което е настрочено за 10 декември, съдът е допуснал и предстои оглед и повторно преброяване на бюлетините от още четири секции.

Съдът потвърди състава на Общинския съвет в Благоевград

Решението на Общинска избирателна комисия-Петрич за обявяване на избрани за общински съветници е оспорено с жалби от шестима кандидати за местния парламент.

Със свои решения Административен съд е потвърдил избора на кмет на две кметства на територията на областта. Съдът е потвърдил резултата от балотажа за кмет на кметство Дъбница, община Гърмен.

Административният съд разпореди съдебно-техническа експертиза на бюлетини от изборите в Копривлен

Потвърден е и изборът на кмет на кметство Огняново, община Гърмен, като решението е след оглед на изборните книжа и повторно ръчно преброяване на бюлетините.