51-годишен наръга с нож свой познат
51-годишен наръга с нож свой познат / netinfo

Полицаи задържаха 51-годишен мъж от благоевградското село Дренково, намушкал с нож свой познат. Инцидентът е станал в късните часове вчера в махала "Вагалинска" в селото.

Скандал между 51-годишния Пламен Вагалински и 38-годишния Васил Гаврилов от Рила прераснал в побой, който завършил с нанесен на рилчанина удар с нож. 

След подаден сигнал от кметския наместник на Дренково Тодор Балев на място незабавно е пристигнал полицейски екип, който успял да предотврати разправията.

След загубата на голямо количество кръв вследствие на порезната рана в бедрото пострадалият изпаднал в кома. Той е бил транспортиран в Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград. По-късно Васил Гаврилов е настанен в Хирургично отделение на благоевградската болница.

По даннни на очевидци Пламен Вагалински е намушкал рилчанина при самоотбрана. Според жители на Дренково Васил Гаврилов бил конфликтна личност, имал е скандали и с други хора от селото.

Полицаите са задържали извършителя на престъпното деяние. Пламен Вагалински е доведен в Първо Районно управление, където е задържан за 24 часа.

Работата по случая продължава.