/ iStock
Кметът на община Смолян Николай Мелемов предлага разширяване на "синята зона" за платено паркиране в града, сочи внесената в Общинския съвет докладна записка.

Обособяването на новите паркоместа от втория етап на платеното паркиране ще бъде разгледано от Общинския съвет в четвъртък.

Кметът на Смолян оттегли докладната си за създаването на културен център „Николай Хайтов“

В мотивите си за разширяване на синята зона кметът Мелемов посочва, че това се налага във връзка с невъзможност за намиране на свободни места за паркиране, отправени молби и със запитвания от граждани.

Предложението е да бъде въведено платено паркиране на паркинга зад Родопския драматичен театър “Николай Хайтов“, паркинга пред търговския център „Евридика“ на ул. „Здравец“ и ул. „Карлък“, паркинга на ул. „Капитан Петко Войвода“ - под сградата на клуб „Журналист“, паркинга до „Фокус“, паркинга до „Пощенска банка“, паркинга пред бившия Авторемонтен завод и паркинга пред Здравната каса.

Платеното паркиране в Смолян бе въведено през 2022 година и е в сила само в работни дни, в часовия диапазон от 8:30 до 17:30 часа. Цената за един час престой е един лев с включен ДДС и цената на SMS-а.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елена Павлова. БТА