/ IStock
Предвидените средства за първия етап са 264 028 лв.
Започва проектиране и изграждане на ски писта в Смолян. Това стана ясно на днешното заседание на Общински съвет в Смолян.

Зам.-кметът на Смолян инж. Мариана Цекова поясни, че пистата ще се намира на северен скат, в района на Станевска.

През тази зима във Вълчи дол ще бъде пусната 260-метрова ски писта


"В близост има водоизточник, за да се черпи вода за изкуствен сняг, ще се предвидят съпътстващи уреди като оръдия за изкуствен сняг и ски влек. Геодезията е направена, както и напречни профили. Тази част, която искаме да изградим е съгласно наредбата. Ще се опитаме да направим първи етап, като преминем през всички процедури на ЗУТ. Първият етап ще бъде остойностен след като бъде проектиран изцяло“, обясни инж. Цекова.

Предвидените средства за първия етап са 264 028 лв.


Кметът на Смолян Николай Мелемов заяви, че тепърва предстои проектирането на ски пистата. Идеята не е общината да формира печалба, а децата да се научат да карат ски, каза кмета и припомни, че там е имало писта преди 50 години.

В актуализацията на капиталов списък на Община Смолян за 2022 г. са включени и средства за разширяване на гробищния парк в квартал Райково с 1544 лв. Предвиждат се и средства за аварийно изграждане на подпорна стена на общински път Широка лъка – Гела – Солища, като предвидените средства там са 369 180 лв.
Агенция "Фокус"