Общинската съветничка от Велинград е удушена след скандал за голяма сума пари. Това съобщиха от прокуратурата по време на брифинг, на който изнесоха подробности за престъплението.  

"Касае се за мъж и жена, които се познават от дълги години, като в един период от време са живеели заедно на семейни начала, след което се разделили. След раздялата си те са поддържали сравнително добри отношения. Мъжът към момента на деянието е живеел на друго населено място. Пристигнал е във Велинград на 28-ми, предишния ден, по повод рожден ден на пострадалата. Двамата са имали бизнес отношения, свързани с недвижими имоти, както и финансови отношения", съобщи на брифинга Паун Савов, прокурор в Окръжна Прокуратура - Пазарджик.

"Според първоначалните данни на 28-ми вечерта между двамата е възникнал скандал, причината за скандала била, че мъжът е претендирал жената да му върне голяма сума пари, които през годините той й е бил дал. Точният размер на сумата предстои да бъде установен по време на разследването", каза прокурор Савов.

Касае се за няколкостотин хиляди лева, разкриха разследващи. 

"Жената е била умъртвена като е удушена", добави прокурор Савов. 

Убиха жена във Велинград (ВИДЕО)

"Двамата са били сами в едно от помещенията на дома на пострадалата. Мъжът сам е подал сигнал на телефон 112. На този етап е установено, че мотивът за извършване на деянието е изцяло личен. Изключени са всякакви политически моменти по повод извършеното престъпление", казаха още от държавното обвинение. 

По-рано бе съобщено, че убитата е общинската съветничка Екатерина Каферинова.

За престъплението е задържан за 24 часа 72-годишен мъж. Предстои по-късно днес да му бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство. Ще бъде му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража"

Наказанието, което законът предвижда за престъплението, е от 10 до 20 години лишаване от свобода. 

На този етап лицето няма качество на обвиняем, затова не можем да говорим за самопризнания, но той съдейства на разследващите органи. 

Няма официални данни за сигнали, подавани от жената в полицията, срещу задържания за убийството.