В масивна сграда, в миналото ползвана като винарска изба, е открита отлично оборудвана оранжерия
Добре оборудвана и умело прикрита оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана разкриха криминалисти от ОД на МВР-Пазарджик и Районното управление в Пещера, съобщиха от полицията.

МВР

Акцията е осъществена на 26 май на територията на брациговското село Исперихово от екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, съвместно с колегите им от група „Криминална полиция“ при Районно управление-Пещера.

МВР

МВР

В масивна сграда, в миналото ползвана като винарска изба, те открили отлично оборудвана и оранжерия за отглеждане и последваща обработка на марихуана. Помещенията били технологично осигурени с вентилация, устройства за регулиране и контрол на влажността, температурата и осветлението.

МВР

Намерени са 889 растения канабис в различен стадий на развитие. От помещение, обособено като сушилня, са иззети 620 грама суха листна маса, проба от която  също реагирала на марихуана при полевия наркотест.

МВР

Изяснено е, че стопанин на незаконното съоръжение е 22-годишен столичанин. Той е задържан за срок от 24 часа, а откритата дрога и оборудването са иззети. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.