/ IStock
Продължава активното противодействие спрямо разпространението и притежанието на наркотици в област Пазарджик, съобщиха от полицията.

На 28 януари в тази посока е проведена специализирана полицейска операция от служители на Районното управление във Велинград. Екипи на група „Криминална полиция“ извършили проверка на хотел намиращ се в село Юндола, собственост на 43-годишен жител на съседното село Света Петка.

По време на претърсването органите на реда открили в кухненския блок към ресторанта общо 48 топчета с неправилна форма обвити със станиол и 17 полиетиленови пликчета-тип спейсбек. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на амфетамин и кокаин.

Дрогата била скрита в кутия за флакони от ароматизатори. Криминалистите извършили и проверки на няколко автомобила по улиците на Велинград. Така били засечени четирима велинградчани на възраст между 20 и 27 години и един 28-годишен жител на село Света Петка.

У четиримата полицаите открили общо 24 пликчета със суха марихуана и две с амфетамин. 23-годишен жител на село Света Петка пък е заловен да управлява автомобила си под въздействието на наркотици.

Така за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление са задържани общо шестима мъже, спрямо които са образувани бързи производства. Работата по случаите продължава под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.