/ МВР
Операцията по противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества е осъществена от служители на сектор „Криминална полиция“ в Районно управление-Пазарджик и колегите им от Полицейски  участък - Лесичово на 25 и 26 януари, съобщиха от полицията.

МВР

В рамките на полицейските действия, на улица в пазарджишкото с. Черногорово бил спрян за проверка  23-годишен местен жител. Той оказал съпротива, побягнал, но минути по-късно бил задържан, а при обиск от него полицаите иззели топче със суха марихуана.

Последвало претърсване и в дома му, където е открито допълнително количество от същата дрога - под формата на суха маса от глави и съцветия - общо иззетата маса марихуана възлиза на 140 г. 

МВР

Задържан е и спътникът му - 35-годишен мъж от същото село, у когото е открита саморъчно направена цигара от същия по вид наркотично вещество. Действията на криминалистите продължили и на следващия ден съвместно с колегите им от полицейския участък в Лесичово.

На територията на селата Памидово и Звъничево, както и на пътя между село Памидово и Карабунар са извършени арестите на двама мъже от с. Динката, съответно на 20 и 25 години, и на 51-годишен жител на Септември.

МВР

В хода на предприетите обиски и претърсвания, у първите двама са намерени: буркан със суха марихуана, 11 полиетиленови пликчета-тип спейсбек и саморъчно свита цигара, съдържащи синтетичен канабиноид.

В лек автомобил „БМВ“ и в жилището на септемвриеца полицаите открили още 70 полиетиленови пликчета със синтетичен канабиноид с обща маса около 25 грама.

Дрогата е иззета, петимата са задържани в ареста на полицейското управление в областния град. Работата по случаите продължава под наблюдението на прокуратурата, водят се полицейски производства.