/ iStock/Getty Images
Осем от тях са на хора от град Сърница
Девет нови случая на коронавирус са регистрирани в Пазарджишка област, съобщиха от РЗИ.

Потвърдена е нова положителна проба за COVID-19 в област Пазарджик

Осем от тях са на хора от град Сърница - три жени на възраст 30, 54 и 64 г.,двама мъже на 59 и 61 години и три деца на 2, 4 и 8 години. Състоянието им е задоволително и те са поставени на домашна изолация за 28 дни. Издирват се контактните лица за поставяне под 14 дневна карантина.

Последната проба е на 36 годишна жена, с постоянен адрес в град Кърджали, работеща с. Дебръщица, хоспитализирана в УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив. Във връзка с възникналата епидемична ситуация в град Сърница, заместник-областният управител Йордан Кожухаров, директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова, началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР-Пазарджик комисар Иван Дончев и д-р Магдалена Станева директор дирекция "Надзор на заразните болести", са провели работна среща чрез видеоконферентна връзка с Общински кризисен щаб на град Сърница.

2 нови случая на COVID-19 са регистрирани с област Пазарджик

След констатираното огнище на заразени с коронавирус, бяха обсъдени предприетите мерки за ограничаване разпространението на заразата. Общинска администрация Сърница остава затворена до понеделник 8 юни.