14 са задържаните в масираната специализирана операция срещу битовата престъпност се провежда в Пазарджишко. В тях са открити наркотични вещества.

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар Ивайло Иванов са на място. Подобни операции се провеждат в 24 областни града, а в рамките на седмицата ще бъдат проведени в 114 населени места. Има образувани проверки за наркотици, оръжие, белези на предмети с културни ценности.

“По-важното е да не се случват подобни престъпления. Целта ни с МВР е да покажем, че имаме желание да защитим хората. Сигурен съм, че докрая на годината ще има драстичен спад в битовата престъпност и обществото ще почувства, че е защитено”, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Проверяват 14 от най-големите приватизационни сделки, от тях и за „Кремиковци“

По думите на Гешев е най-важно да се минимизират престъпленията, като се работи в посока превенция. "Това че е задържан извършителят и се изправя пред съда е важно, но в крайна сметка са пострадали хора и са разбити човешки съдби", уточни обвинител номер едно.

Той засегна и темата с приватизацията. “Приватизационният процес беше голям грабеж на българското население. Спечелиха единици хора. Във всяко населено място ще чуете една и съща история - как заводът е бил продаден и разграбен. Трябва да опитаме да затворим тази страница от криминалния преход”, добави още главният прокурор.