/ iStock/Getty Images
Тенис звездите Роджър Федерер, Рафаел Надал и Серина Уилямс ще се включат в демонстративен мач преди откритото първенство на Австралия, за да съберат средства за пострадалите от горските пожари, съобщават организатори.

Тенис Австралия обяви миналата седмица демонстративен мач за събиране на средства на „Род Лейвър Арена“ в Мелбърн – централния корт на Аустрелиън Оупън, на 15 януари, седмица преди началото на първия турнир от Големия шлем.

Пожарите в Австралия предизвикаха най-голямата дарителска кампания в историята на Facebook

Играчите, които ще вземат участие, бяха разкрити днес – Наоми Осака, Каролин Возняцки, Ник Кирьос и Стефанос Циципас се присъединяват към Федерер, Уилямс и Надал.

„За период от около два часа и половина ще излъчваме двубоя, но също така ще покажем, че сме обединени в опита си да помогнем на пострадалите от горските пожари“, коментира шефът на Тенис Австралия Крейг Тили.

Никол Кидман дари 500 хил. долара за борба с пожарите в Австралия

Много звезди на тениса вече събраха над 1.2 млн. австралийски долара от инициатива – по 100 австралийски долара на всеки ас по време на лятото в страната. Тили разсея съмненията, появили се по-рано през седмицата, че Аустрелиън Оупън може да бъде афектиран от пожарите.

Огненото бедствие отне живота на 25 души от септември насам, унищожи повече от 1800 къщи и над половин милион животни.