Juliani Veela – новият италиански суперавтомобил
Juliani Veela – новият италиански суперавтомобил / снимки: speed-press.com

Компанията "Juliani Automobili" от Милано е разработила нов италиански суперавтомобил, който носи името Juliani Veela.

Представена като купе с 2+2 места и задно предаване, шасито на колата е тръбна рамка, а каросерията е направена от фибростъкло. Моделът е с независимо предно и задно окачване, с анти-ролбари и на двете оси и регулируеми амортисьори. Размерите на Juliani Veela са 4550 мм дължина, 1920 мм широчина, 1240 мм височина и 2620 мм междуосие. С багажно пространство от 520 литра тази кола ще бъде подходяща за дълги пътувания.

Предно разположеният двигател е 6,2-литров V8, генериращ 520 к.с. Масата на автомобила е 1160 кг, а съотношението мощност-тегло е съответно 448 к.с. за тон, близко до това на Bugatti Veyron.

Juliani Veela  новият италиански суперавтомобил
netinfo

Според производителя, Juliani Veela ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди, до 160 км/ч за 7,6 секунди, а максималната скорост е 310 км/ч. За „закотвянето" на суперавтомобила е използвана спирачна система Brembo с 355-милиметрови дискове отпред и 330-милиметрови отзад.

Моделът е оборудван с 6-степенна механична скоростна кутия. Други характеристики включват тракшън контрол, който може да бъде изключен и лаунч контрол система. Интериорът се състои от две кожени седалки Recaro, интегрирана Apple iPad система за управление на радиото, мултимедийната система, навигацията и телефона. Също така интересна опция на борда е видеозаписващата система.

 

Агенция Speed-Press