Гърция лошо време
Гърция лошо време / БГНЕС
Извънредно положение е обявено в община Еордея в района на Козани, Северна Гърция, след силната буря, която засегна областта в понеделник, съобщи АНА-МПА. 

За само 50 минути там паднаха 77 литра на квадратен метър дъжд. Наводнени са къщи, унищожени са и много посеви заради преливането на напоителни канали. Извънредното положение е с продължителност от шест месеца и ще позволи не само справяне с последствията от бурята, но и оценка на щетите.

Прогнозите за лошо време в Гърция се сбъднаха, бури предизвикаха сериозни проблеми

Държавната телевизия ЕРТ съобщава за свлачища на пристанището на популярния туристически остров Санторини. За един час там са паднали 40 литра на квадратен метър дъжд. Гръцките медии публикуват и кадри от повлечени от водите автомобили. Корабоплаването в пристанището не е засегнато.

Според последната прогноза на гръцката метеорологична служба, цитирана от телевизия Скай, над Гърция се е установила зона на ниско налягане, която ще се задържи там и през следващите три дни, през които се очакват още интензивни атмосферни явления с потенциал за локални наводнения.
 
БТА