/ БГНЕС
Броят на загиналите при пожара в селището Парадайс в Северна Калифорния, достигна 23 души, предаде Асошиейтед прес.

БГНЕС

Шерифът на окръг Бют каза, че вчера са били намерени още 14 тела, три дни след избухването на пожара. Той добави, че някои от жертвите са били намерени в коли и в къщи.
 
Последните данни бяха за девет загинали.

Знаменитости избягаха от домовете си заради пожара в Калифорния

БГНЕС

От четвъртък до сега над 6700 сгради в Парадайс бяха опустошени от пожара. Над 250 000 души в окръг Бют получиха заповед за евакуация.
 
До този момент пожарът е изгорил 40 000 хектара земя и е овладян едва на 20 процента по данни на калифорнийската служба за пожарна безопасност.
 
Общо 3200 огнеборци опитват да го потушат.

Увеличават се жертвите на горските пожари в Калифорния

БГНЕС


Междувременно над 250 000 души бяха евакуирани от окръг Лос Анджелис в американския щат Калифорния заради бушуващите пожари, предаде ДПА. Окръжният шериф Джон Бенедикт каза, че двама души са умрели в зоната на пожара, но причините за смъртта им все още се разследват.
 
"Нашите пожарникари са изправени пред крайно тежки условия, каквито казват, че не са виждали през живота си", заяви началникът на огнеборците в окръга Дарил Осби. Пожарникарски хеликоптери работиха през цялата нощ в окръга, за да сведат щетите от стихията до минимум.
 
Метеорологът от компанията "Акюуедър" Брет Ратбън каза, че ветровете в Южна Калифорния ще се засилят отново днес, което ще разпространи пламъците. Пожарите са обхванали и богаташки крайбрежни райони като Малибу, където Лейди Гага, Ким Кардашиян, Гийермо дел Торо и Мартин Шийн бяха сред хората, принудени да напуснат домовете си заради заповед за евакуация, отбеляза Асошиейтед прес.

БТА