/ iStock/Getty Images
Силните земетресения край бреговете не Пуерто Рико са взели най-малко една жертва - това е 73-годишният Нелсън Мартинес, който бил инвалид. Учителят Рей Гонсалес разказва, цитиран от БТА, че чичо му е бил убит от срутила се стена в общия им дом. Той и баща му се грижили за загиналия мъж.

Осем души са били ранени в град Понсе, близо до епицентъра на труса, казва кметицата Маита Мелендес пред местна телевизия.

Силно земетресение срути известна забележителност в Пуерто Рико (СНИМКИ)

Службата, отговаряща за електрозахранването в Пуерто Рико, пише в Туитър, че една от основните електроцентрали, която е разположена близо до епицентъра, е понесла щети, но представители на властите очакват електроподаването на острова да бъде възстановено по-късно днес.

Ново силно земетресение в Пуерто Рико (СНИМКИ)

Геофизичният институт на САЩ съобщава, че земетресението е регистрирано в 4.24 ч. местно време край южните брегове на острова на дълбочина 10 километра. Първоначално бе съобщено, че магнитудът му е 6,6, но по-късно данните бяха коригирани. Вторичният трус е регистриран в 7,18 ч. местно време в същия район. Жителите на острова усетиха силния трус, а персоналът на местно радио се евакуира от сградата.

След първия трус бе издадено предупреждение за цунами за Пуерто Рико и американските Вирджински острови, но по-късно то бе отменено, отбелязва АП.
БТА