фитнес
фитнес / Thinkstock/Getty Images
Спортните власти в Саудитска Арабия затвориха женски фитнес център в Рияд заради рекламен видеоклип, който показва жена с прилепнало по тялото трико за тренировка.
„Ние няма да толерираме това“, написа в Туитър шефът на спортната администрация Турки ал-Шейх, след като нареди да бъде отнет лицензът на фитнеса. Той също така наредил разследване и прилагане на наказателни мерки срещу тези, които са организирали излъчването на видеоклипа.

В Саудитска Арабия прожектираха филм за първи път от десетилетия

Видеоклипът, който беше широко разпространен в социалните медии
, показва жена с непокрита коса, която се намира във фитнес зала и рита боксова круша.
Спортните власти казаха, че клипът съдържа сцени, които биха могли да покварят обществения морал.

За първи път в историята: Седмица на модата в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

Сауд ал-Кахани, медиен съветник на кралския двор, похвали бързата реакция на спортния орган и написа в Туитър, че кралството е на пътя към "умереност, но без морално разложение".
От жените се изисква да носят роби, покриващи тялото, и да покриват косите си на обществено място в кралството, което има едни от най-строгите ограничения за жените в света.

За първи път: Жени на стадиона в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

Преди година полицията разпитва жена, след като тя се появи в серия от видеоклипове, първоначално поставени в Снапчат, облечена в изрязана фланелка, разкриваща пъпа й и минипола. Тя беше заснета да се разхожда в историческа крепост северно от Рияд и да си играе с пясъка на дюните. Жената беше освободена, без да й бъде повдигнато обвинение.

Саудитска Арабия променя имиджа: Жените сядат зад волана

От юни на жените в Саудитска Арабия за първи път ще им бъде разрешено да шофират,
което е един от елементите на тенденцията към либерализиране нравите в кралството.
БГНЕС