Досега арабска Седмица на модата, смятана за международно събитие със същата значимост, като тази на дефилетата в Париж или Милано, се организираше единствено в Дубай
Досега арабска Седмица на модата, смятана за международно събитие със същата значимост, като тази на дефилетата в Париж или Милано, се организираше единствено в Дубай / ThinkStock/Getty Images
Започна първата Седмица на модата в Саудитска Арабия, където престолонаследникът принц Мохамед бин Салман предприе големи социални реформи, предаде Франс прес.  Дефилетата са организирани пред ентусиазирана публика, съставена изключително от жени.

След 35-годишна забрана Саудитска Арабия разреши ходенето на кино
 
Досега арабска Седмица на модата, смятана за международно събитие със същата значимост, като тази на дефилетата в Париж или Милано, се организираше единствено в Дубай, столицата на модата в района на Персийския залив.
Сега версия на арабската Седмица на модата вече има и в Рияд, макар че е забранена за фотографи и е резервирана за публика, съставена от жени.

Пет забрани за жените в Саудитска Арабия
 
Големи имена в сектора на модата, като Жан Пол Готие и Роберто Кавали, представят свои колекции редом с модни дизайнери от Саудитска Арабия, сред които Аруа ал Банауи и Машаел Алраджи.
Саудитска Арабия винаги е имало интерес към модата", увери принцеса Нура Бинт Фейсал ал Сауд, която е почетен президент на събитието, организирано в хотел "Риц-Карлтън" в Рияд. "Нашият моден съвет се опитва да изведе модната индустрия в Саудитска Арабия на невиждано досега ниво".

Когато в мюсюлманските страни носеха къси поли
Второ издание на Седмицата на модата в Саудитска Арабия е планирано за октомври. Модните дефилета в Дубай пък ще се състоят от 9 до 12 май.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА