Починал преди 6 г. грижовен татко плати първата бира на навършилия законната възрас за алкохол свой син
Починал преди 6 г. грижовен татко плати първата бира на навършилия законната възрас за алкохол свой син / iStock/Getty Images
Починал преди 6 г. баща купи първата бира на любимия си син при навършването на законната за алкохол в САЩ 21-годишна възраст, съобщи „Бостън 25“. Когато Мат Гудмън бил 15-годишен, баща му Джон починал от рак. Но той толкова държал, да купи първата на детето си, че оставил 10-доларова банкнота за специалния случай, която завещал за отговорно пазене на сестрата на Мат – Кейси. Той й заръчал да използва парите на 21-ия рожден ден на брат й за покупката на първата му бира.

„Зная, че на татко беше най-тежко за нещата, които щеше да пропусне с нас“, споделя Кейси. „Всеки, който го познаваше, знаеше, че е от онези готини, с огромно сърце, царе на компанията, а малкият ми брат бе целият му свят.

Онази вечер сложихме (парите) в плик, прибрахме го в сейф и го дадох на мама. Оставихме го в килера й през последните шест години“, разказа Кейси.

В неделя желанието на Джон Гудман се сбъдна. С тази банкнота от 10 долара е закупена първата бира на Мат: Bud Light, любимата на Джон.



„Чувствах се така, сякаш той беше с мен през цялото събитие, бях с чувството, че той е с мен, всъщност пие бира с мен “, каза Мат. Той сподели в Туитър този незабравим миг и написа „Наздраве“. Туитът набра лавинообразна популярност, над половин милион души го харесаха.

Мат написа: „Беше величествено, най-хубавият подарък, който можеше да си пожелая. Преди почти 6 г. преди да си отиде моят татко даде на сестра ми тази банкнота от 10 долара, за да ми я даде на моя 21-и рожден ден, така че да си купя моята първа бира – наздраве, това е за теб!“

Посланието на Мат достигна и до пивоварната, която се включи в наздравиците – с послание в Туитър: „Той ти купи първата бира, а следващата е от нас“, и доставка на 8 кашона с по 30 кена „Бъд лайт“.



Нещата станали още по-щури, когато Мат бил засипан с оферти на хора от цял свят, пожелали също да му купят бира. Той ги помолил да превеждат парите в благотворителна сметка на онкологичния институт, където лекували баща му.

Превод и редакция: DarikNews