/ www.istockphoto.com
Полетите от и до италианското летище в Катания, разположено в източната част на Сицилия, бяха спрени след изригването на вулкана Етна, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Високият 3330 метра вулкан избухна тази нощ, изхвърляйки лава и пепел високо над средиземноморския италиански остров. Потокът от лава е намалял преди зазоряване, но кратерите все още са изхвърляли пепел.

Природен спектакъл: Зрелищно изригване на вулкан в Исландия (ВИДЕО)

Входящите и изходящи полети на летище в Катания няма да се извършват до 20:00 часа местно време (21:00 часа бълг. време), съобщи управата на летището в туит.
 
Кметът на Катания Енрико Трантино забрани използването на мотоциклети и велосипеди в града през следващите 48 часа, тъй като много улици бяха покрити с пепел, и нареди колите да се движат не по-бързо от 30 км/ч (19 мили/ч) заради хлъзгавия терен.

Отменените полети на летището в Катания, което привлича повече пристигащи от столицата на Сицилия - Палермо, идват само месец след като пожар в сграда на летищния терминал доведе до седмици на прекъсвания на въздушния трафик.
Илиян Цвейн/БТА