/ /Getty Images
Райън Раут, обвинен във втория опит за убийство на Доналд Тръмп, пледира невинен днес в съда, след като беше заподозрян, че е заел позиция, въоръжен с пушка, край едно от голф игрищата на бившия президент във Флорида на 15 септември, предаде Ройтерс.

По време на изслушване във федерален съд 58-годишният Раут пледира невинен по всички 5 федерални обвинения, които включват и опит за убийство на основен кандидат за президент. Съдът вече разпореди той да остане в затвора в очакване на съдебния процес.

Според прокурорите заподозреният е възнамерявал да убие Тръмп, докато той играе голф в "Тръмп интернешънъл голф клъб" в Уест Палм Бийч в щата Флорида. По думите им Раут, изпаднал в затруднения строителен специалист по покриви, е порицал кандидата за президент на Републиканската партия в публикувана от него самия книга и е пуснал писмо, оставено месеци по-рано при негов помощник, в което се споменава за опит за убийство на Тръмп.

"Това беше опит за покушение срещу Доналд Тръмп, но аз ви провалих", пише заподозреният според прокурорите в съдебното дело срещу него.

Адвокатите на Раут изказаха предположение на съдебното заседание на 23 септември, че писмото може да е било опит на техния клиент да придобие публичност и хвърля светлина върху така наречените от тях усилия на Раут да подпомогне демокрацията в Украйна и Тайван.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня