/ iStock

Ръждясало Ferrari 250 GTE от 1962 г. беше продадено за £110 000 на търг, съответният материал и снимка публикува вестник The Sun. Отбелязва се, че колата е била изоставена преди 40 години и оттогава е стояла в гараж. Корпусът, дъното и интериорът й се разрушили. На публикуваните кадри се виждат покрит със зеленина корпус, спукани гуми, олющена боя и неработещо табло.

Фолксваген от 1949 година грабна голямата награда на Рандеву „Августа Траяна“

Представители на аукционната къща Brightwells обясниха причината за високата цена на порутеното превозно средство. Оказва се, че в него са запазени важни части - рамата и цилиндровия блок. Тези части, според експертите, струват "цяло състояние" и могат да станат основа за копие на други престижни модели на тази марка - Lusso или GTO.

Вратар остави Ферари за € 300 000 на автомивка – получи си го размазано

През март беше съобщено, че най-дългата кола в света след реставрация е достигнала дължина от 30,52 метра и е счупила собствения си рекорд. Преди това возилото било захвърлено в склад в продължение на няколко години и се разпаднало. В крайна сметка то бе предложено на търг в eBay и смени собственика си два пъти, преди да попадне в ръцете на Майкъл Дезър, който все още го притежава.

В същото време сумата на сделката остава неразкрита.

БГНЕС