ретро коли
ретро коли / община Стара Загора
„Volkswagen Hebmuller Cabriolet“ от 1949 година, един от едва 157 произведени в света, получи голямата награда на кмета на Стара Загора по време на ретро-изложението Рандеву „Августа Траяна“.

ретро коли
община Стара Загора


Сред победителите беше и най-старото возило-„Jowett 7hp Long Four Tourer”, с година на производство, далечната 1927.  Приз грабна и „Rolls – Royce Silver Dawn ”от 1954 година.

ретро коли
община Стара Загора


Публиката удостои със своята награда „Трабант 601 S”.

ретро коли
община Стара Загора


Уникално автомобилно събитие под името Рандеву „Августа Траяна“ събра на едно място близо 70 ретровозила, сред които и един автобус. Организатори на събитието бяха „Асоциация на автомобилните историци в България“ със съдействието на Община Стара Загора

ретро коли
община Стара Загора


Емблематичните за началото на миналия век превозни средства бяха разгледани в парк „Артилерийски“ от стотици любители на коли и мотоциклети. Там бяха връчени и седемте специално изработени купи, произведения на изкуството, излезли изпод ръцете на един от малкото в България майстори по стъклолеене от Пловдив - Иван Ламбров.

ретро коли
община Стара Загора


Пет автомобила направиха своя дебют в Стара Загора. За първи път бяха показани уникални автомобили от които има единици в света“, съобщи Ганчо Баев, зам.-председател на Асоциацията на автомобилните историци у нас. Той допълни още, че в събитието са взели участие три английски семейства, които са представили ретро автомобили от Великобритания.

изложбао
община Стара Загора


В парк „Артилерийски“ беше подредена и специална изложба на ордени, медали, хладно и огнестрелно оръжие от периода на Освободителните войни. Тя беше организирана от старозагорския клон на Дружество „Традиция“. Членовете на Дружеството прочетоха Прокламацията за обявяване на Съединението на Княжество България и Източна Румелия.
 

щанд
община Стара Загора


В празничния ден със свой щанд се представи Туристическият информационен център в Стара Загора, на който бяха изложени сувенири, ръчна изработка и продукти от липа - един от обичаните символи на Стара Загора.