/ Gulliver/Getty Images
Севернокорейски пратеник пристигна в Ханой, където е предвидено да се срещне с американския емисар
Една седмица преди срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Ханой, във Виетнам се появиха портрети на двамата лидери и предложения за подстрижки като техните, предаде АФП.
 
Какви са очакванията към втората среща на Тръмп и Ким Чен-ун?

"През последните три дни направих на 200 души подстрижка като на Ким и само на петима подстрижка като на Тръмп. Правя ги безплатно, защото тази среща на върха ми харесва", каза бръснарят Ле Туан Дуонг, говорейки за втората среща между американския президент и севернокорейския лидер на 27 и 28 февруари.
 
Вашингтон се надява на тази среща да има напредък по ядреното и балистичното разоръжаване на Пхенян.

Тръмп за Ким Чен-ун: Между нас има чудесна химия, харесвам го и той ме харесва

Виетнамски художник също е видял изгодна възможност и започна да рисува портрети на президента на САЩ и на лидера на КНДР. "Наистина ми се ще двамата лидери, или поне един от тях, да дойдат тук да видят творбите ми", каза художникът Тран Лам Бинх.
 

Виетнам - земя на компромиса, подходяща за срещата на върха между Тръмп и Ким

По-рано днес севернокорейският специален пратеник Ким Хьок-чхол пристигна в Ханой преди втората среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на КНДР Ким Чен-ун, предаде Ройтерс, като се позова на осведомени източници. Емисарят е довел във виетнамската столица делегация, която включва още шестима севернокорейци.

Gulliver/Getty Images

Очаква се Ким Хьок-чхол да има среща със специалния пратеник на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън, който също е очакван днес в Ханой, предаде АП. Американският и севернокорейският емисар вече се срещнаха по-рано този месец в Пхенян, за да обсъдят детайлите около двустранната среща на върха във виетнамската столица на 27 и 28 февруари.

Gulliver/Getty Images

Пхенян още не е потвърдил срещата на Ким с Тръмп. Всички информации за нея идват от Белия дом, отбелязва АФП.
БТА